Funkčné vlastnosti:
- podpora zraku,
- podpora celkovej imunity psa,
- prevencia zápalových a nádorových procesov,
- podpora funkcie štítnej žľazy a nervového systému,
- redukcia zápachu z tlamy,
- regulácia hmotnosti,
- zabezpečenie vyváženého pomeru živín.
Mrkva, petržlen a zeler obsahujú celý rad látok prospešných pre psy. Okrem viacerých dôležitých vitamínov (A, B, C, K) obsahujú aj antioxidanty (flavoniody, polyfenoly), draslík, horčík, zdravé sacharidy a vlákninu. Vďaka tomuto koktailu živín a nízkemu obsahu tukov sú ideálnym doplnkom sušených mäsových maškŕt. Mrkva podporuje zdravý zrak, spolu s petržlenom a zelerom zlepšujú zdravie kostí, svalov a nervov, podporujú imunitu, potláčajú zápaly, krvácavosť, ako aj zápach z tlamy. Zeleninové maškrty sú ideálnou voľbou aj vtedy, ak potrebujeme strážiť kalorický príjem či podiel bielkovín v strave psa.
Morská riasa kelpa pri pravidelnom podávaní redukuje zápach z tlamy a zubný kameň, zlepšuje vzhľad, kvalitu a farbu srsti, podporuje funkciu štítnej žľazy, podporuje imunitný systém, prevenciu infekcií a nádorových procesov a urýchľuje regeneráciu po fyzickej záťaži.
Zloženie: 57% sušená mrkva, 20% petržlen, 20% zeler, 3% mletá sušená kelpa
Analytické zložky: sacharidy 72%, bielkoviny 9%, tuky 2%, vláknina 6%, vlhkosť 9%, popol 15%
Upozornenie:
V prípade, že pes pravidelne prijíma kelpu aj z iného zdroja (napr. ak ju užíva ako výživový doplnok do kŕmenia), je potrebné veľkosť dávky adekvátne znížiť, aby sa v kombinácii s maškrtami neprekročila odporúčaná denná dávka (1/4 čajovej lyžičky na 5 kg hmotnosti psa) a nedošlo k predávkovaniu minerálmi (predovšetkým jódom a sodíkom).
Maškrty sú určené na podávanie počas dňa ako doplnok pri odmeňovaní či výcviku a nemali by byť použité ako náhrada plnohodnotného kŕmenia. Dávkujte s ohľadom na veľkosť, vek a zdravotný stav psa. Majte na pamäti, že ide o dehydrovaný výrobok - pri podávaní maškŕt psovi vždy zabezpečte dostatok pitnej vody.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.